Behöver du hjälp med sanering?

Vi utför all form av sanering du kan tänka dig.

Bli kontaktad eller ring oss direkt.

Det är därför du ska välja sanering av Renax

Först på plats, sist därifrån

Vår organisation arbetar alltid med fokus på att vara snabbt på plats vid sanering och vi lämnar inte förens vi är klara, därav vår nöjd-kund-garanti.

Privatperson, företag eller bostadsrättsförening

Renax utför sanering åt alla kunder, vi är vana vid industri, fabrik, fastighet och bygg-branschen sanering.

Kan mer än bara asbest

Asbest är inte det enda problemet som sanering löser, det kan dyka upp flera olika situationer som kräver sanering och vi besitter kompetensen för det mesta.

Sanering

Vi arbetar med flera varianter av sanering, varje kundärende och saneringsuppdrag sätter annorlunda krav på utbildning och kompetens för att fixa det. Renax har möjlighet att hantera all form av skadesanering som mögel och asbets. Men vi besitter även kompetensen att hantera sanering av klotter och färg på all form av underlag, som fönster, fasader, byggnader, lyktstolpar med mera.

Våra saneringsmetoder är beprövade sedan 1993 och vi har alltid möjlighet att ta emot nya saneringsuppdrag.

Med en snabb och effektiv sanering så kan du rädda mer än vad du tror, sanering handlar ju om att bevara och rädda dem resurserna som är på plats. Det är både ekonomiskt och miljövänligt och med vår långa erfarenhet så kan vi ta hand om din sanering omgående.

Hur kan Renax påbörja ett saneringsuppdrag åt mig?

Kontakta oss, begär en gratis offert eller begär ett hembesök för undersökning.
1
Vi granskar informationen eller på plats via ett hembesök, därefter gör vi en priskalkyl.
2
Vi presenterar en kostnadsfri offert till er.
3
Ni accepterar prisförslaget och vi kommer ut omgående eller på tiden som ni begärt.
4
Vi gör en säker, miljö trygg och effektiv sanering och därefter så är vi färdiga.
5

Känner du dig redo att ta steget?

Vanliga frågor och svar

Sanering i enkla termer innebär rengöring. Oftast handlar det om att rensa bort giftiga och farliga ämnen.

När man sanerar fukt, lukt, röta och mögel ur en villa, hamnar kostnaderna på allt från 10.000kr till 450.000kr, ibland även mer. Det gäller att räkna med alla faktorer och ta en ordentlig anblick för att ge en korrekt prisuppskattning.

Det beror självfallet på vilken typ av sanering man beställt. Vid sanering av skadedjur tömmer man alla utrymmen, rengör noggrant och använder en rad olika medel för att påbörja kembehandling. Därefter gör man ett nytt besök efter tre veckor och detta görs totalt tre gånger.

Priset varierar självfallet, men brukar ligga på ungefär 10.000kr ex moms. Priset baserar sig på arbetstid, material och kompetens som behövs. Självfallet kan du som privatperson nyttja dig av ROT-avdrag.

Det finns specifika regelverk som behöver följas och det viktigaste är att minska riskerna vid arbetet. Rätt utrustning kommer på plats, vi spärrar av området som ska saneras och arbetet fokuserar sig i stort på att säkerställa att ingen spridning görs. Vi utför arbetet och sedan tar vi även hand om avfallet på korrekt vis.

Våra saneringstjänster

Misstänker du asbest i ditt hus, äger du en hyresfastighet, fabrikslokal och behöver en asbestsanering? Vi arbetar med asbestsanering i flera olika städer i Sverige och har flera års erfarenhet inom detta området. Vi besitter samtliga tillstånd och certifikat som behövs för att utföra sanering av asbest.​

För att utföra avfuktning och sanering av mögel på korrekt vis, krävs det proffs och erfarenhet. Vi besitter båda hos Renax och har sanerat mögel i en stor mängd år. Miljö- och hälsoproblemet som uppstår i samband med mögel brukar inte visa sig förrän flera år efteråt, när det är försent. Vi kommer ut omgående och ser till att hälsobekymmer som astma och allergier inte hinner komma till skott.​

När du har fastställt att radon existerar i huset så behöver man göra en radonsanering. Vi arbetar för att finna en långsiktig och effektiv sanering som fungerar för din bostad. Hälsoriskerna med radon är höga och en sanering kommer alltid kunna hjälpa. Vi kommer behöva fastställa om det är radioaktivt byggmaterial, radon i hushållsvattnet eller markradon, därefter hanterar vi saneringen åt dig.​

Primärt arbetar vid med avloppssanering med bostadsrättsföreningar och hyresfastigheter men vi har även hanterat sanering åt företag och industrier. Med nästan 30 år i branschen har vi hanterat det mesta. Ska vi rensa ditt avlopp eller fixa ditt avloppssystem? Kontakta oss.​

När en brandsanering ska utföras handlar det om att vara effektiva och rädda det som går att rädda. En brand är något hemskt, men allt behöver inte vara förgäves. Vår kunskap och kompetens gör att vi kan minimera värdeförlusten för dig och åtgärda rökskador, vattenskador, sotskador och mycket mer. Kontakta vår jour om ärendet är akut.​

Experter inom sanering sedan 1993

Med snart 30 år med oss som erfarenhet, så kan vi stoltsera med att vi är företaget ni ska vända er till när det gäller sanering av alla former. Vi är yrkesprofessionella, effektiva och på plats kvickt, för att du ska kunna återgå till din vardag så fort som möjligt. Så kontakta oss här idag för att få en kostnadsfri offert gällande just ditt saneringsuppdrag.